Schema's en invulbladen

Weekrooster

Om inzicht te krijgen wanneer je tijd hebt en je effectief kunt werken kun je dit weekrooster gebruiken. Je kunt invullen wanneer je effectief tijd hebt om ergens mee aan het werk te zijn.

Weekrooster Model
Word – 17,8 KB 262 downloads

Document lesindeling

Op basis van dit document zou een docent kunnen baseren hoe hij zijn formatieve acties in zou willen richten. Het kán natuurlijk volledig ingevuld worden per les maar dat is een enorme taak om per enkele les uit te voeren. Wat mij al enorm hielp was een geprinte versie die ik kon gebruiken om snel wat acties en steekwoorden op te schrijven.

Lesindeling Taken En Rollen
Word – 13,7 KB 261 downloads

Formatieve resultaten

Ook in een situatie van Formatief Evalueren is het mogelijk om de balans op te maken en die uit te drukken in een score. Die score moet alleen wel iets zeggen. Het is dus belangrijk dat een score duidelijk maakt, wat er gedaan is en wat er niet 'gehaald' is. Dit wordt ook wel de mate van 'succes' genoemd.

Leerlingen kunnen in de les het beste telkens meteen feedback krijgen, om ze daarna meteen ook feedforward te kunnen geven. Vooral het onder woorden brengen van de leerhobbel is extra belangrijk.

Verzamelde Formatieve Perioderesultaten
Word – 13,6 KB 283 downloads